Luvat >
YhteystiedotMaksaminen ja ajanvaraus

Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Poliisin lupapalvelut sen sijaan ovat julkisoikeudellisia suoritteita, joista poliisi perii sisäasiainministeriön maksuasetuksen mukaisen omakustannushinnan.

Maksuasetuksen mukaan suoritemaksu pitää maksaa pääsääntöisesti hakemusta vireille pantaessa. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit ja käteinen. Luottokorteista maksuvälineiksi käyvät Visa, Visa Electron ja MasterCard kortit (debit/kredit). Maksaminen ei ole mahdollista American Express eikä Diners Club -korteilla.

Omakustannushinnan, 64 euroa/tunti poliisi perii myös muun muassa poliisin tiloihin tai hätäkeskuksiin liitetyistä rikosilmoituslaitteista ja vastaanottamistaan vartioimisliikkeen välittämistä aiheettomista hälytyksistä.

Poliisi suosittelee ajanvarauksen tekemistä lupapalveluihin. Ilman ajanvarausta jonotusaika voi olla useita tunteja. Katso tarkempaa tietoa asuinkuntasi poliisilaitoksen sivuilta.

Ajanvarausjärjestelmässä (poliisi.fi - Luvat - Sähköinen ajanvaraus) valitaan mahdollisen kirjautumisen tai omien tietojen täyttämisen jälkeen tapaamisen aihe. Valinnan jälkeen järjestelmä ehdottaa aikaa ja paikkaa, joita voi muuttaa sivulla olevasta kartasta, valikoista sekä kalenterista. Kalenteri näyttää toimipisteestä riippuen vapaita aikoja noin 3-5 viikkoa eteenpäin. Jos et löydä heti sopivaa aikaa, käy myöhemmin katsomassa uusia vapaita aikoja.

Palveluhinnasto

Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: