Luvat >
YhteystiedotMaksaminen ja ajanvaraus

Poliisin palveluista suurin osa on asiakkaille maksutonta. Yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen, rikosten esitutkinta ja muu poliisitutkinta kustannetaan valtion varoista. Poliisin lupapalvelut sen sijaan ovat julkisoikeudellisia suoritteita, joista poliisi perii sisäasiainministeriön maksuasetuksen mukaisen omakustannushinnan.

Maksuasetuksen mukaan suoritemaksu pitää maksaa pääsääntöisesti hakemusta vireille pantaessa. Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit ja käteinen.

Omakustannushinnan, 64 euroa/tunti poliisi perii myös muun muassa poliisin tiloihin tai hätäkeskuksiin liitetyistä rikosilmoituslaitteista ja vastaanottamistaan vartioimisliikkeen välittämistä aiheettomista hälytyksistä.

Muistathan, että useissa poliisin toimipisteissä ajanvaraus on pääasiallinen asiointitapa muissa kuin kiireellisissä lupa-asioissa. Katso tarkempaa tietoa asuinkuntasi poliisilaitoksen sivuilta.

Ajanvarausjärjestelmässä (poliisi.fi >Luvat>Ajanvaraus) valitaan ensin lupa-asia. Tämän jälkeen sivun alareunaan avautuu luettelo toimipisteistä, joihin valitsemassasi lupa-asiassa voi varata aikoja. Kalenteri näyttää vapaat ajat noin 2-3 viikkoa eteenpäin. Jos et löydä heti sopivaa aikaa, käy seuraavan viikon alussa katsomassa uusia vapaita aikoja.

Palveluhinnasto

Tulostettava versio

Share

Hae sivustolta: